P/////AKT – Stefaan Dheedene & Thomas Swinkels

Stefaan Dheedene - Slapstick Stefaan Dheedene - Slapstick

In presentatie-instelling P/////AKT in Amsterdam openen op zaterdag 27 augustus twee tentoonstellingen: Slapstick van Stefaan Dheedene en I Can’t Live In A Living Room – part 1/3 van Thomas Swinkels. Beide zijn te zien t/m 25 september.
De presentatie van Stefaan Dheedene vormt het vierde deel in een langlopend project van P/////AKT. In 2016 focust de instelling op de conceptuele erfenis en hedendaagse relevantie van het werk Le Pense-Bête (1964) van Marcel Broodthaers. Op basis van het werk zijn in totaal zes subthema’s uitgelicht, waarbij voor elk thema een kunstenaar wordt gekoppeld aan een reflectant en een schrijver. Dit leidt telkens tot een solotentoonstelling, een publiek evenement en een essay. Het project van Dheedene richt zich op adaptie en het samengestelde object. Reflectant is Saskia Noor van Imhoff en schrijver Brenda Tempelaar.
Het werk van Thomas Swinkels wordt getoond in de context van de P/////AKTPOOL, een programma dat de presentatie-instelling in 2016 is begonnen. Het biedt recent afgestudeerde kunstenaars de mogelijkheid om hun werk gedurende zes maanden verder te ontwikkelen en te presenteren.
Het Mondriaan Fonds draagt bij aan P/////AKT met een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen. De eerstvolgende deadline voor het aanvragen van deze bijdrage is 2 september.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd