Paleis Het Loo – The Garden of Earthly Worries: Daniel Libeskind

Daniel Libeskind, The Garden of Earthly Worries. Foto: Paleis Het Loo Daniel Libeskind, The Garden of Earthly Worries. Foto: Paleis Het Loo

Paleis Het Loo toont van 2 april 2019 tot medio 2021 The Garden of Earthly Worries, een presentatie van vier monumentale eigentijdse sculpturen naar ontwerp  van de Pools-Amerikaanse architect/kunstenaar Daniel Libeskind. Het is voor het eerst dat er hedendaagse kunst wordt getoond in de tuin van Paleis Het Loo.

Het is een presentatie van vier abstracte beelden die de elementen ozon, distikstofmonoxide (lachgas), methaan en koolstofdioxide symboliseren. Volgens de kunstenaar zijn deze gassen schadelijke bijproducten van ons menselijk handelen en dragen ze bij aan de onbalans in de natuur, leidend tot onomkeerbare klimaatveranderingen met desastreuze gevolgen voor mens en natuur. De 17e-eeuwse paleistuin verbeeldt het paradijs, als een menselijke weerspiegeling van de perfecte natuur. Met de vier beelden plaatst Libeskind een groot contrast in de barokke paleistuin.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe voor de realisatie van deze presentatie.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd