Paradox – 9 Days – From My Window in Aleppo

9 Days – From My Window in Aleppo 9 Days – From My Window in Aleppo

De Nederlands-Syrische documentaire 9 Days – From My Window in Aleppo won op 10 december op het afsluitende filmgala in Wroclaw de European Film Award. De film werd gemaakt door de Syrische fotograaf Issa Touma en de jonge Nederlandse filmmakers Thomas Vroege en Floor van der Meulen en gecoproduceerd door Paradox. Het Mondriaan Fonds kende Paradox een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen toe.

9 Days – From My Window in Aleppo gaat over de eerste negen dagen van het Syrische conflict in Aleppo en geeft daarmee zicht op (het begin van) de oorlog die in Aleppo al meer dan vier jaar woedt. De documentaire ging in 2015 in première en is inmiddels op meer dan zestig festivals wereldwijd vertoond.

Paradox is een not for profit instelling die projecten ontwikkelt rondom actuele thema’s in samenwerking met documentairemakers in brede zin: fotografen, filmmakers, beeldend kunstenaars, schrijvers en onderzoekers. De instelling heeft geen eigen presentatieruimte maar werkt hiervoor samen met verschillende Nederlandse en buitenlandse platforms.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd