Paradox – Kadir van Lohuizen – Via PanAm

Tot en met 12 januari is in het Nederlands Fotomuseum de tentoonstelling van Kadir van Lohuizen, Via PanAm te zien. Voor dit project reisde fotojournalist Kadir van Lohuizen van het zuidelijkste punt van Chili, naar het noordelijkste punt van Alaska. Over de Pan-American Highway legde Van Lohuizen maar liefst 40.000 kilometer af en doorkruiste 15 landen, op zoek naar verhalen over migratie. Hij portretteerde de bevolking, gemeenschappen en gebieden die hij tegen kwam. Het resultaat is een verzameling verhalen over migratie in Amerika.

De reis die Van Lohuizen van maart 2011 tot februari 2012 maakte, was rechtstreeks te volgen via verschillende mediakanalen. Het Via PanAm project, dat wordt geproduceerd door Paradox, is een verkenning van een nieuwe manier van vertellen en van publieksbereik. Paradox ontwikkelde samen met Van Lohuizen en webarchitecten Antenna-Men de Via PanAm iPad applicatie. Met deze innovatieve app hield Van Lohuizen volgers op de hoogte van zijn reis door middel van beeldverslagen en reportages.

Het Mondriaan Fonds heeft aan het project bijgedragen met een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie instellingen aan Paradox, een Projectinvestering Kunstenaar en aan de publicatie.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd