Paul Hendrikse – Buitenlandatelier Cemeti Art House

The Particular Unity of Same and Other, a performance by Paul Hendrikse The Particular Unity of Same and Other, a performance by Paul Hendrikse

Beeldend kunstenaar Paul Hendrikse verbleef van maart tot en met mei in Cemeti Art House in Yogyakarta via het artist in residency programma van het Mondriaan Fonds. Zijn verblijf wordt afgesloten met de performance´The Particular Unity of Same and Other´waaraan hij heeft gewerkt tijdens zijn verblijf. Gedurende de drie maanden onderzocht Hendrikse hoe ontmoetingen met ‘anderen’ door handel, oorlogen en gedurende periodes van kolonisatie zijn invloed hebben gehad op de Indonesische cultuur en specifiek op het lichaam. Hij onderzocht verschillende dans- en krijgskunsten en traceerde hoe zij deze invloeden in zich op hebben genomen. ‘The Particular Unity of Same and Other´ werd gemaakt samen met de performers Citra Pratiwi en Rendra Bagus Pamungkas, de audio werd door Yennu Ariendra van Theater Garasi gecomponeerd.

Meer informatie over dit Buitenlandatelier van het Mondriaan Fonds vindt u hier. De volgende deadline om voor dit atelier aan te vragen is 17 oktober.

Performance Paul Hendrikse
Vrijdag 23 mei 2014, 21u
Ark Galerie
Suryodiningratan 36A, Yogyakarta, Indonesia

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd