Pedro Bakker – Chongqing Artist-in-Residency

Werkstudio van Pedro Bakker bij Chongqing Artists'-in-Residency Werkstudio van Pedro Bakker bij Chongqing Artists'-in-Residency

Van 15 oktober 2014 tot en met 15 juni 2015 verblijft beeldend kunstenaar Pedro Bakker in Chongqing Artist-in-Residency in China met een Vrije Beurs Praktijkverdieping van het Mondriaan Fonds. Tijdens zijn werkperiode zal hij een serie tekeningen maken op groot formaat met als werktitel Madame Mao. Met Madame Mao refereert hij naar de vierde vrouw van Mao Zedong die een belangrijke rol speelde in de Chinese Culturele Revolutie. Lees hier zijn blog over zijn verblijf.

De Vrije Beurs Praktijkverdieping is bestemd voor getalenteerde kunstenaars en bemiddelaars die hun artistieke ontwikkeling en/of cultureel ondernemerschap willen bevorderen. De beurs kan worden gebruikt voor artistiek onderzoek of een andere vorm van praktijkverdieping bij instellingen in binnen- en buitenland. Ook voor een project of werkperiode in een gastatelier in binnen- of buitenland kan een Vrije Beurs Praktijkverdieping worden aangevraagd, behalve als deze wordt aangeboden in het Gast- en Buitenlandateliersprogramma van het Mondriaan Fonds. De eerstvolgende deadline voor een Vrije Beurs Praktijkverdieping is op 16 januari 2015.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd