Poppenspe(e)lmuseum – Horen, voelen, doen en ontdekken

Een visueel beperkte Guignol met bril en taststok. Handpop, Lyon. Illustratie: Elsje Zwart © (2016). Collectie: Poppenspe(e)lmuseum. Een visueel beperkte Guignol met bril en taststok. Handpop, Lyon. Illustratie: Elsje Zwart © (2016). Collectie: Poppenspe(e)lmuseum.

Het Poppenspe(e)lmuseum in Vorchten ontving een Projectinvestering Instellingen voor een programma gericht op mensen met een visuele beperking. Het museum realiseerde een ervaringsruimte en een reizend Nederlands en Engels poppentheater- annex kunstproject voor jonge en oudere visueel beperkten en hun begeleiders. Een aantal kunstenaars is betrokken en heeft werk gemaakt als onderdeel van de ervaringsruimte.

De reizende mini pop-up tentoonstelling omvat een selectie van poppen, figuren en objecten van de museale collectie. De bezoekers worden uitgedaagd te horen, voelen, doen en ontdekken. Het project omvat een aantal tastbare afbeeldingen en objecten en circa dertig figuren in verschillende vormen en maten: handpoppen, marionetten, maskers, trekpoppen, schaduwfiguren, wayang, ‘De Kus van Katrijn’, een poppentheater, en een speel-kijk-voel-ruik-lees-en-luister boek gemaakt van vilt en andere stoffen.

De tentoonstellingsteksten en geïllustreerde publicaties zijn beschikbaar in braille (Nederlands en Engels), in groot formaat tekst en in gecombineerd script (groot formaat en braille).

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd