Projectstudio Berlijn – Colburn, Otterijk, Jouwersma

Projectstudio Berlijn Projectstudio Berlijn

Beeldend kunstenaars Martha Colburn, Charles Otterdijk en Steven Jouwersma zijn geselecteerd voor een werkperiode in Projectstudio Berlijn, één van de vaste buitenlandateliers van het Mondriaan Fonds.

Martha Colburn (april-juli 2014)
Colburn wil in Berlijn gaan werken aan de film Twin Berlin; over Berlijn als unieke dubbelstad bevolkt door helden, intellectuelen en mythische figuren afgebeeld door standbeelden in de stad. Zij zullen in de stad herleven, zodat zij door de hedendaagse stad in beweging komen.

Charles Otterdijk (augustus-november 2014)
Otterdijk zal een vervolgonderzoek doen naar aanleiding van zijn project Double Centre, dat zich afspeelt in het grensgebied tussen Duitsland en Polen. In dit vervolgonderzoek zal de betekenis van beide locaties verder onderzocht worden, waarbij Berlijn de uitvalsbasis zal zijn.

Steven Jouwersma (december  2014-maart 2015)
Jouwersma is van plan in Berlijn een onderzoek doen naar het imago van de stad, de geschiedenis en de sfeer van punk: van alternatief tot hipsters. Het zijn deze groepen en ideeën over deze groepen die onderzocht zullen worden en moeten resulteren in een film in combinatie met installaties, re-enactments, interventies en blogposts.

Op dit moment kan worden aangevraagd voor een werkperiode in dit atelier tussen april 2015 en maart 2016. De deadline voor aanvragen is 17 oktober 2014.

tot stand gekomen met:

gerelateerd