Projectstudio China – Charlott Markus & Michiel Hilbrink

Projectstudio China Projectstudio China

Beeldend kunstenaars Charlott Markuss en Michiel Hilbrink zijn geselecteerd voor een werkperiode in de Projectstudio China in Beijing, één van de vaste buitenlandateliers van het Mondriaan Fonds.

Charlott Markus heeft een werkperiode van 1 januari tot en met 30 juni 2015 toegewezen gekregen. Zij wil tijdens haar residency periode in de Projectstudio China onderzoek doen naar de Chinese filmtaal. Eén van de belangrijkste uitgangspunten in haar werk is dislocatie: het niet weten waar je je thuis voelt. In deze werkperiode hoopt zij ‘film stillevens’ te kunnen maken waarbij kleur, symbolen en beeldspraken uit de westerse wereld zich vermengen met de complexe en symbolische Chinese tradities.

Michiel Hilbrink zal in de periode 1 juli tot en met 31 december 2015 in de studio verblijven. Hilbrink wil tijdens zijn residency onderzoek doen naar zijn functionele omgeving. Op een plek waar beperkte toegang is tot de lokale cultuur en waar men de taal niet spreekt of begrijpt, worden de fysieke aspecten van groter belang. Uiteindelijk zal er een verzameling werken ontstaan die op een uiteenlopende wijze een vertaling zijn van de persoonlijke relaties die hij met de omgeving ontwikkelt. Zijn materiaalgebruik en structuur-achtige vormen sluiten goed aan bij het stadslandschap van Chinese steden.

tot stand gekomen met:

gerelateerd