Prospect New Orleans – Remy Jungerman

Remy Jungermans werk op Prospect New Orleans. Foto: Deltaworkers

Tot en met 25 januari vindt in New Orleans de derde editie van de internationale kunstbiënnale Prospect plaats. Prospect.3: Notes for Now toont werk van meer dan vijftig gevestigde en opkomende kunstenaars van over de hele wereld op achttien locaties in New Orleans; niet enkel musea, maar ook wijkcentra en onafhankelijke instituten. De biënnale werd in 2007 opgericht na de verwoestingen van Hurricane Katrina om bij te dragen aan de revitalisatie van de stad en om de culturele infrastructuur te verstevigen.

Het Mondriaan Fonds kende aan Prospect een Bijdrage Presentatie Buitenland toe voor de deelname van beeldend kunstenaar Remy Jungerman. Acht van zijn werken worden getoond in het New Orleans African American Museum.

Deltaworkers, een nieuw residency programma in New Orleans en pilotproject van het Mondriaan Fonds, organiseert in samenwerking met Prospect een avondprogramma met Remy Jungerman op dinsdag 28 oktober. De avond zal onder meer bestaan uit een gesprek tussen Jungerman, excutive director van Prospect Brooke Davis Anderson en folklorist Teresa Parker Farris. In het gesprek richten zij zich op de verschillende culturele elementen en esthetiek in het werk van Jungerman.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd