Rijksmuseum Amsterdam – Document Nederland – Carel van Hees

© Carel van Hees Leerling van het Zuiderpark College in Rotterdam- 4e klas Zorg en Welzijn - zojuist geslaagd voor zijn eindexamen. © Carel van Hees Leerling van het Zuiderpark College in Rotterdam- 4e klas Zorg en Welzijn - zojuist geslaagd voor zijn eindexamen.

Het Rijksmuseum in Amsterdam presenteert de nieuwe editie van de tentoonstelling Document Nederland. Sinds 1975 wordt jaarlijks een Nederlandse fotograaf gevraagd een actueel maatschappelijk onderwerp centraal te stellen in de tentoonstelling. Ditmaal gaf het Rijksmuseum fotograaf en filmmaker Carel van Hees opdracht om een fotoserie te maken over onderwijs – als domein van jongeren. Van Hees volgde als ‘embedded fotograaf’ een jaar lang leerlingen op verschillende scholen in Rotterdam. Hij fotografeerde verschillende leeftijdsgroepen, de relatie tussen leraar en leerling en het proces van energie, frustratie en euforie.

De fotoserie is van 25 maart t/m 12 juni te zien in de fotografiezaal in de Philipsvleugel. Daarnaast zal het Rijksmuseum een aantal foto’s uit de serie aankopen voor zijn collectie.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd