Rijksmuseum van Oudheden – De Romeinse kust

De Romeinse kust De Romeinse kust

De tentoonstelling Romeinse kust gaat over het leven aan de Nederlandse kust in de Romeinse tijd. Er worden kostbaarheden, handelswaar, wapens en huisraad van de Romeinen getoond. Er is ook een replica van een Romeins schip te zien. Voor kinderen is er een spel met Romeinse boten en kan er een Romeins ruitermasker geknutseld worden. De Romeinse kust is een samenwerking van het Rijksmuseum van Oudheden met Huis van Hilde (Castricum), MuZee (Scheveningen) en Archeologisch Museum Aardenburg. Ook werd samengewerkt met provinciaal-archeologische depots en met de Provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Tot en met 25 september is de tentoonstelling te zien in het Rijksmuseum voor Oudheden. Daarna zal het tot en met 31 maart 2017 worden gepresenteerd in Huis van Hilde te Castricum.

Op 12 september werd tijdens een symposium door Rijksmuseum voor Oudheden de publicatie Romeinse kust uitgereikt. Deze publicatie geeft de huidige stand van zaken weer rondom het onderzoek naar de Romeinse kust.

Het Rijksmuseum van Oudheden ontving van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Samenwerking Musea voor Romeinse kust.

De tentoonstelling is ook opgenomen in een aflevering over de stad Leiden in het programma Mijn Stad van RTL 4. Het Mondriaan Fonds draagt hieraan bij in de vorm van korte items over een activiteit of project dat gerelateerd is aan een van zijn bijdragemogelijkheden. Het item over Romeinse kust wordt uitgezonden op 25 september om 17:30u (herhaling 1 oktober 09.30u).

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd

nieuws