Rijksmuseum van Oudheden – Goden van Egypte

Tentoonstellingszaal van Goden van Egypte in het Rijksmuseum van Oudheden Tentoonstellingszaal van Goden van Egypte in het Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden presenteert van 12 oktober 2018 t/m 31 maart 2019 de tentoonstelling Goden van Egypte. Getoond worden meer dan vijfhonderd bijzondere objecten uit toonaangevende Europese collecties: beelden van goden en godinnen, magische papyri, gouden sieraden en rijk beschilderde mummiekisten. Samen vertellen ze een verhaal over de Egyptische godenwereld en de bijbehorende mythen en verhalen. Niet eerder was een tentoonstelling van deze grote omvang geheel gewijd aan het oud-Egyptische godenrijk.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe. De hoeveelheid bruiklenen zijn indrukwekkend en er is waardering voor de narratieve aanpak om het publiek bij de tentoonstelling te betrekken. Bezoekers kunnen hun eigen vragen over religie en geloof in het heden vergelijken met de vragen die in Oudheid speelden. Bijzonder is de samenwerking met studenten van ArtEz, die animaties verzorgen die aansluiten bij thema’s in de tentoonstelling.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd