Robbie Cornelissen – The Black Room

Robbie Cornelissen. Still uit The Black Room 2014, animatie video Robbie Cornelissen. Still uit The Black Room 2014, animatie video

Tot en met 8 juni is in Galerie Maurits van de Laar in Den Haag werk te zien van Robbie Cornelissen. Cornelissen staat bekend om zijn tekeningen op groot formaat waarin hij de toeschouwer laat dwalen door complexe architectonische ruimtes. Daarnaast onderzoekt hij ook de grenzen van het medium tekenen. Het afgelopen jaar werkte hij samen met Kees Went aan een nieuwe animatiefilm: The Black Room 2014. Het werk bestaat uit zo’n zestig animaties op basis van houtskooltekeningen op papier, waarin de thema’s perspectief en ruimte, abstractie en figuratie en de overgang van twee- naar driedimensionaal worden onderzocht.

Ook zal zijn werk te zien zijn in de groepstentoonstelling Staged City in Arti et Amicitiae in Amsterdam van 24 mei tot en met 22 juni.

Robbie Cornelissen ontving van het Mondriaan Fonds een Projectinvestering Kunstenaar voor de realisatie van de animatiefilm The Black Room.

website