Romi Tweebeeke – Melkweg Expo

Romi Tweebeeke, Benidorm - over wintertijd. © Romi Tweebeeke Romi Tweebeeke, Benidorm - over wintertijd. © Romi Tweebeeke

Dansende ouderen, sportende ouderen, vakantie vierende ouderen. In een lange optocht trekken zij voorbij in het werk van documentaire fotograaf Romi Tweebeeke. Oprecht geïnteresseerd observeert zij hoe senioren hun (vrije) tijd doorbrengen en legt hun bezigheden vast in niet-geënsceneerde foto’s.

Voor haar meest recente serie trok Tweebeeke naar Benidorm, de Spaanse kustplaats waar in de wintermaanden veel Nederlandse pensionado’s hun toevlucht zoeken. Leeftijd speelt op deze plek geen enkele rol. Belangrijker is het te participeren, fit te blijven en sociale contacten op te doen. Via haar camera onderzoekt Tweebeeke wie de mensen zijn die ochtendgymnastiek doen op het strand, elkaar ontmoeten op de boulevard en ’s avonds uitgaan in de stad.

De serie wordt van 4 maart t/m 9 april getoond in de Melkweg Expo. Tijdens de opening presenteerde Tweebeeke tevens haar nieuwste fotoboek ‘Over wintertijd’.

Romi Tweebeeke maakte de serie met hulp van een Werkbijdrage Jong Talent, die ze van het Mondriaan Fonds toegekend kreeg. Ze was tevens een van de deelnemers in de tentoonstelling Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent in 2017.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd