Ruimtekoers Festival 2019 – The Next Bridge (Yasser Ballemans)

Stichting Halfvol,The Next Bridge, Ruimtekoers Festival 2019. Stichting Halfvol,The Next Bridge, Ruimtekoers Festival 2019.

Stichting Halfvol ontving een bijdrage voor een opdracht aan kunstenaar Yasser Ballemans gedurende het Ruimtekoers Festival 2019. Het werk met de titel The Next Bridge verrijst in de middenberm van de Nijmeegse weg in de wijk Malburgen in Arnhem. Samen met bewoners en organisaties uit de buurt maakt Ballemans op de groene strook in de middenberm van de Nijmeegseweg een langzaam groeiende sculpturale installatie.

Tijdens zijn onderzoek in Malburgen kwam Ballemans in contact met WijkLab, een collectief dat het project mede-organiseert. Het programma van het festival bevat verder theatervoorstellingen, installaties, exposities, een educatief programma, zogenaamde ‘side events’ en een verdiepend programma. Zo vindt er op 4 juli een gesprek plaats met Hans van Houwelingen, Dana Dijkgraaf, Jasper Molenaar, Yasser Ballemans en Charlotte Verhoef, met als thema ‘Kunst voor ruimte, ruimte voor kunst’.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd