S.M.A.K. – David Bade

David Bade, Zwaan kleef aan, S.M.A.K. Gent. Foto: Dirk Pauwels. David Bade, Zwaan kleef aan, S.M.A.K. Gent. Foto: Dirk Pauwels.

In het S.M.A.K. Gent is van 21 mei tot en met 21 september de tentoonstelling David Bade & Instituto Buena Bista (IBB) | Zwaan kleef aan te zien. Deze tentoonstelling heeft een tweeledig karakter: het is zowel een presentatie- als een participatieproject. David Bade zal zijn sculptuur Wailing Wall (Klaagmuur), in de vaste collectie van het S.M.A.K., verder uitbouwen tot een ruimtevullende installatie. Daarnaast zal hij in het historische centrum van Gent een nieuwe klaagmuur opzetten samen met inwoners van Gent en studenten van het IBB. De deelnemers zullen gedurende het project telkens nieuwe verhalen en betekenislagen aan de sculptuur toevoegen.

David Bade is een maatschappelijk bewogen kunstenaar die in zijn ruimtelijke installaties veelal de hedendaagse cultuur, kunstgeschiedenis en beeldtaal van zijn geboorteland Curaçao verwerkt. In 2006 richtte hij samen met kunstenaar Tirzo Martha en kunsthistoricus Nancy Hoffmann het IBB op. De kernactiviteit van het instituut is het organiseren van een oriëntatiecursus beeldende kunst voor getalenteerde Curaçaose jongeren tussen 15 en 25 jaar en het verzorgen van een professionele vervolgopleiding in het buitenland.

Het Mondriaan Fonds heeft voor de tentoonstelling Zwaan kleef aan een Bijdrage Presentatie Buitenland toegekend.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd