SALT – Rana Hamadeh & Annie Fletcher

Detail from Rana Hamadeh's Detail from Rana Hamadeh's "The Ten Murders of Josephine (The Tongue Twister)," 2017-2018 "The Universe Flickers," SALT Beyoğlu Photo: Mustafa Hazneci, September 2018

SALT Beyoğlu in Istanbul ontving een Bijdrage Presentatie Buitenland voor de deelname van Rana Hamadeh en curator Annie Fletcher aan de tentoonstelling The Universe Flickers, die te zien is van 12 september tot en met 30 december 2018.  Hamadeh maakte voor deze tentoonstelling een grote site-specific installatie die door de gehele ruimte van SALT loopt. Het werk is gebaseerd op het eerdere project The Ten Murders of Josephine dat werd tentoongesteld in Witte de With en waarmee zij in 2017 de Prix de Rome won. Met deze tentoonstelling wordt het werk van Ramadeh voor het eerst in Turkije getoond. Andere deelnemers aan de tentoonstelling zijn: Anna Boghiguian, Rana Hamadeh, Navine G. Khan-Dossos en Merve Ünsa.

De titel van de tentoonstelling is ontleend aan een hoofdstuk uit Liu Cixin’s sciencefiction roman The Three Body Problem. Uitgangspunt is het idee van vervreemding (‘alienation’) en herformatie (‘reconfiguration’) in veranderlijke tijden waarin de grenzen van taal, registers en de representatie van waarheden uitgedaagd worden. De kunstenaars testen de grenzen van onze kennis, de onbetrouwbaarheid van verklaringen en de mogelijkheden tot corruptie van de geschiedenis.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd