San Francisco Museum of Modern Art – Rein Jelle Terpstra

Annie Ingram, Elkton, Maryland,1968; from Rein Jelle Terpstra's 'The People's View' (2014-18): courtesy Melinda Watson. Annie Ingram, Elkton, Maryland,1968; from Rein Jelle Terpstra's 'The People's View' (2014-18): courtesy Melinda Watson.

Het San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA) presenteert van 17 maart tot en met 10 juni 2018 de tentoonstelling The Train: RFK’s Last Journey. In samenhang met het vijftigjarige jubileum van de dood van Robert F. Kennedy is The Train een historische reis, bestaande uit drie verschillende kunstenaarsprojecten die voor het eerst samen worden getoond.

Rein Jelle Terpstra presenteert zijn project The People’s View (2014-2018), een fotografische en filmische constructie van de trein die op 8 juni 1968 van New York City naar Washington D.C. reed, met hierin het lichaam van de vermoorde Robert F. Kennedy. Hij combineert beelden en geluiden met verhalen en herinneringen van mensen die aan de spoorlijn stonden. Het project bestaat uit een filminstallatie, een boek en een webapplicatie. Daarnaast zijn ook werken van Paul Fusco en Philippe Parreno te zien.

Terpstra ontving van het Mondriaan Fonds een Projectinvestering Kunstenaar voor de ontwikkeling van zijn project The People’s View. Ook ontving SFMOMA een Bijdrage Presentatie Buitenland voor de transportkosten en reis- en verblijfskosten voor de presentatie van Terpstra’s werk.

website