Sanne Peper – Due to Lack of Interest Tomorrow Has Been Cancelled

Sanne Peper - Due to Lack of Interest Tomorrow Has Been Cancelled Sanne Peper - Due to Lack of Interest Tomorrow Has Been Cancelled

De publicatie Due to Lack of Interest Tomorrow Has Been Cancelled bestrijkt een periode van zeven jaar waarin Sanne Peper door het diepe zuiden van de Verenigde Staten heeft gereisd, op zoek naar de sporen van de Southern Gothic-iconografie. De publicatie is onderverdeeld in zeven hoofdstukken (analoog aan de zeven dagen in de bijbel) waarin Peper haar reizen – en daarmee haar denken – volgt, steeds dieper het gebied in. Het onderzoek begint bij het sublieme landschap waarna zij via de angst voor de natuur (Topophobia), voor de toekomst (Nostalgia), de dood (Tanatophobia), god en de duivel uitkomt bij de mens en het menselijk tekort. Peper zocht naar een sprookjesachtige, fictieve wereld, een plek waar de verbeelding als vanzelfsprekend een plaats heeft. Het boek vormt een weerslag van haar zoektocht naar dat wat onder de oppervlakte broeit.

Sinds 2015 heeft het Mondriaan Fonds de mogelijkheid om bij te dragen aan de productie van bijzondere publicaties van en over levende beeldend kunstenaars. Van de 14 gehonoreerde plannen zijn de eerste publicaties inmiddels uitgebracht, waaronder de publicatie Due to Lack of Interest Tomorrow Has Been Cancelled. De eerstvolgende deadline voor een Bijdrage Publicaties is 23 oktober 2015.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd