Sarah Mei Herman – Between Us

Sarah Mei Herman, Jonathan, swimming pool, 2013, courtesy Kahmann Gallery Sarah Mei Herman, Jonathan, swimming pool, 2013, courtesy Kahmann Gallery

Van 11 april tot 10 mei is de solo expositie Between Us van Sarah Mei Herman (Amsterdam, 1980) te zien. In de expositie Between Us zal Kahmann Gallery nieuw werk van Herman tonen. De portretten van Herman stralen een gevoel van verlangen uit, een begeerte naar de fysieke nabijheid van anderen. Ze is gefascineerd door de dingen die spelen tussen mensen die moeilijk zijn om in woorden uit te drukken; een zeer sterke aantrekkingskracht of een onverklaarbaar vermogen tot intimiteit. Het zijn de intermenselijke banden die centraal staan in Herman’s werk. De modellen van Herman hebben een bepaalde ontroerende fysieke en emotionele spanning in zich. Deze spanning wordt versterkt door de verstilling die in al het werk van Herman aanwezig is.

Het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen met een Projectinvestering Kunstenaar voor de productie van nieuw werk van Sarah Mei Herman.

website