Schloss Ringenberg – Museum Het Valkhof

'Producing time in between other things' van Iratxe Jaio en Klaas van Gorkum 'Producing time in between other things' van Iratxe Jaio en Klaas van Gorkum

In het kader van het plugin-programma in het Duitse Schloss Ringenberg hebben twee jonge curatoren Thorsten Schneider en Adelheid Smit een aantal kunstenaars uitgenodigd op zoek te gaan naar verborgen sporen van de tijd. Kunstenaars Iratxe Jaio en Klaas van Gorkum, Matthias Schamp en Domas van Wijk nemen de archeologische verzameling van Museum Het Valkhof als uitgangspunt om op speelse wijze uit te zoeken hoe we tegen oude en nieuwe voorwerpen aankijken en hoe we de betekenis van deze objecten bepalen. De tentoonstelling Weggegooide tijd is tot en met 17 juni in Museum Het Valkhof te zien.

Weggegooide tijd maakt deel uit van het plugin-programma van Schloss Ringenberg in het Duitse Hamminkeln. Twee jonge curatoren, een Nederlandse en een Duitse, krijgen een half jaar de tijd twee tentoonstellingen te organiseren met jonge kunstenaars.

Adelheid Smit verblijft via het Mondriaan Fonds in dit atelier van januari tot en met juni. Het Mondriaan Fonds biedt dit buitenlandatelier specifiek aan jonge curatoren tot 35 jaar.