Semâ Bekirovic – Embassy of Foreign Artists

Eetbare flyer The Best of Bees Eetbare flyer The Best of Bees

Van april t/m juni 2017 was kunstenaar Semâ Bekirovic te gast in het tijdelijke buitenlandatelier Embassy of Foreign Artists in Genève, Zwitserland. Wetenschap speelt een grote rol in haar werk. Tijdens haar werkperiode wilde zij gebruik maken van de wetenschappelijke know-how van de stad Genève door te praten met wetenschappers die werken bij instituten aldaar, zoals CERN. De informatie die zij uit die gesprekken opdeed zette ze in bij het maken van nieuw werk.

Ter afsluiting van haar verblijf cureerde Bekirovic de groepstentoonstelling The Best of Bees, die van 23 t/m 25 juni te zien is in Duplex. Het programma onderzoekt de mogelijkheden van kunst om na te denken over wat ‘ons’ definieert. Hoe wij – mensen – functioneren als soort en hoe we ons verhouden ten opzichte van de dieren en objecten om ons heen. Het presenteert werk van Alan Bogana, Hunter Longe, Lauren Huret, Pierre Philippe Freymond, Raluca Popa en Semâ Bekirovic.

Het tijdelijke buitenlandatelier Embassy of Foreign Artists maakt onderdeel uit van de Bijdrage Gastateliers van het Mondriaan Fonds. Op dit moment kunnen aanvragen worden ingediend voor een werkperiode in 2018 bij het tijdelijke buitenlandatelier in Arita, Japan. De deadline hiervoor is 4 augustus 2017.

website