Singer Laren – Desiree Dolron

Desiree Dolron, Xteriors XIII, Kodak Endura Print, 2001-2015 Desiree Dolron, Xteriors XIII, Kodak Endura Print, 2001-2015

Het Singer Laren toont van 18 januari t/m 14 mei 2017 een overzichtstentoonstelling van Desiree Dolron. Naast de diverse fotoseries is in de tentoonstelling voor het eerst een aantal nooit eerder vertoonde videowerken te zien, waaronder I will show you fear in a handful of dust (2016) en Uncertain TX (2016).  Ook een videowerk van kunstenaar Caitlin Hulscher is onderdeel van de tentoonstelling. Dolron’s fotoserie Gaze ontstond tijdens een samenwerkingsproject met Hulscher.

De tentoonstelling werd gecureerd door Dolron zelf in samenspraak met directeur Jan Rudolph de Lorm en conservator Anne van Lienden. Voor de tuinzalen van het museum heeft Dolron als gastcurator een presentatie samengesteld van schilderijen van Leo Gestel en Jan Sluijters uit de Singercollectie, aangevuld met een aantal bruiklenen. Het geheel wordt vormgegeven door Irma Boom en bij de tentoonstelling zal een nieuwe publicatie verschijnen, ingeleid door Wim Pijbes.

Het Mondriaan Fonds kende voor deze tentoonstelling bij Singer Laren een Projectinvestering Instellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd