South London Gallery – Three Social Works / Erik van Lieshout

Erik van Lieshout, Janus, 2012. Exhibition view at the South London Gallery, 2017. Photo: Andy Stagg Erik van Lieshout, Janus, 2012. Exhibition view at the South London Gallery, 2017. Photo: Andy Stagg

South London Gallery ontving een Bijdrage Presentatie Buitenland voor Three Social Works van Erik van Lieshout, gebaseerd op zijn solotentoonstelling The Show Must Ego On in Wiels. Het is zijn eerste institutionele solo in Engeland. Margot Heller is (artistiek directeur van South London Gallery) is curator van de tentoonstelling. Getoond worden de video’s Basement, Janus en Ego met een heruitvoering van de constructies die bij deze werken horen.

The Basement (2014) werd gemaakt in opdracht voor de Manifesta 10 in St. Petersburg en toont Van Lieshout’s poging om de kwaliteit van leven te verbeteren van de katten in het Hermitage Museum, waar sinds tweehonderd jaar een traditie bestaat van het houden van katten om muizen te vangen. Janus (2012) is een onderzoek naar het leven van een overleden man en zijn collectie van kunst en curiosa, aangekocht door Van Lieshout. Ego (2013) richt zich op de familieleden van de kunstenaar, waarbij Van Lieshout zijn eigen kunstenaarspraktijk vergelijkt met het werk dat zijn familie doet.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd