Spike Island – Hedwig Houben (Others and I)

Hedwig Houben - Others and I Hedwig Houben - Others and I

Vanaf zaterdag 1 oktober is in Spike Island, een centrum voor de ontwikkeling van hedendaagse kunst en design in Bristol, de solotentoonstelling Others and I van Hedwig Houben te zien. Others and I is Houbens eerste solo in het Verenigd Koninkrijk. Er wordt een overzicht van haar belangrijkste werk van de laatste vijf jaar getoond, vergezeld door een monografie die werd geschreven door Zoë Gray (curator bij WIELS Brussel). Houben was in 2015 genomineerd voor de Prix de Rome. Onderdeel van de tentoonstelling in Bristol is het werk Personal Matters and Public Affairs dat zij maakte voor de Prix de Rome presentatie bij de Appel arts centre.

De presentatie in Spike Island concentreert zich op de ‘scripted performances’ van Houben. Het omvat zowel haar live performances als gefilmde opvoeringen, die op monitors naast de corresponderende installaties worden getoond. Bezoekers zullen worden aangemoedigd om op basis van de scripts de performances zelf op te voeren.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Presentatie Buitenland toe aan Spike Island voor de tentoonstelling Others and I van Hedwig Houben.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd