Stedelijk Museum – Aankoop werken Ed van der Elsken

Ed van der Elsken, Rockers uit Harajuku, 1984. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam Ed van der Elsken, Rockers uit Harajuku, 1984. Collectie Stedelijk Museum Amsterdam

De collectie van het Stedelijk, dat al meer dan 300 foto’s van Ed van der Elsken bevatte, is onlangs uitgebreid met 122 foto’s . Hiervan werden 61 geschonken door de Ed van der Elsken Estate en 61 aangekocht met hulp van een Bijdrage Collectieprogramma’s van het Mondriaan Fonds.

Beatrix Ruf, directeur Stedelijk Museum: “We zijn ontzettend blij met deze schenking en de kans om zo’n grote aankoop te kunnen doen. Want het is een belangrijke toevoeging aan onze collectie, die tot nu toe met name gericht was op de vroege foto’s van Ed van der Elsken uit Parijs en uit zijn beroemde fotoboek Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Pres. Dankzij deze schenking en aankoop kunnen wij zijn diverse oeuvre beter presenteren met ook foto’s van zijn reizen naar Centraal Afrika en Japan, en beschikken we nu over veel foto’s uit Amsterdam.”

website