Stedelijk Museum Alkmaar – De koe, het grazen voorbij

Hans van der Meer, Zuidschermer, klauw bekap, 2016. © Hans van der Meer Hans van der Meer, Zuidschermer, klauw bekap, 2016. © Hans van der Meer

Het Stedelijk Museum Alkmaar toont van 30 juni t/m 28 oktober De koe, het grazen voorbij, verhalen met foto’s en film van fotograaf Hans van der Meer. In de tentoonstelling onderzoekt Van der Meer de nieuwe werkelijkheid van de melkveehouderij als productiebedrijf. Hij toont dat de realiteit niet altijd aansluit bij onze romantische denkbeelden over de boer en zijn koeien.

Van der Meer tracht met zijn beelden vooral vragen te stellen. Waar kijken we naar, naar welke ontwikkeling? Vanuit welk perspectief? Klopt onze beeldvorming met de werkelijkheid? Hoe ziet de toekomst van de koe eruit? Met zijn beelden en teksten nodigt Van der Meer uit na te denken over de toekomst van de koe: het grazen voorbij. Het museum werkt voor de tentoonstelling samen met het onderwijs.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe voor de tentoonstelling. Bij de tentoonstelling verscheen ook een gelijknamig fotoboek, waarvoor het Mondriaan Fonds een Bijdrage Publicaties toekende.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd