Stedelijk Museum Alkmaar – Meester van het Licht: Emanuel de Witte

Emanuel de Witte, De binnenplaats van de Beurs in Amsterdam, 1653. Olieverf op paneel, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam; bruikleen Stichting Willem van der Vorm. Foto Studio Tromp, Rotterdam. Emanuel de Witte, De binnenplaats van de Beurs in Amsterdam, 1653. Olieverf op paneel, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam; bruikleen Stichting Willem van der Vorm. Foto Studio Tromp, Rotterdam.

Om te vieren dat Emanuel de Witte 400 jaar geleden in Alkmaar werd geboren, wijdt het Stedelijk Museum Alkmaar een tentoonstelling aan deze 17e eeuwse kunstenaar. Het is de eerste keer dat er een monografische tentoonstelling aan Emanuel de Witte wordt gewijd. Met bijzondere bruiklenen uit binnen- en buitenlandse collecties toont Stedelijk Museum Alkmaar de veelzijdigheid van De Witte’s oeuvre en zijn meesterschap in perspectief en licht. De tentoonstelling is te zien vanaf 23 september.

Gedurende de tentoonstelling vinden er diverse activiteiten bij de tentoonstelling plaats. Van inlooprondleidingen op zondag tot expertlezingen. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie uitgegeven onder redactie van kunsthistoricus Gerdien Wuestman. Het concept en samenstelling van de tentoonstelling werd gemaakt door Ruud Priem, hoofdconservator Hospitaalmuseum (Memlingmuseum), Musea Brugge.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd