Stedelijk Museum Alkmaar – Vleiend Penseel. Caesar van Everdingen (1616/1617-1678)

Rijksmuseum jonge vrouw met brede hoed Rijksmuseum jonge vrouw met brede hoed

In het Stedelijk Museum Alkmaar is vanaf 23 september de tentoonstelling Vleiend Penseel. Caesar van Everdingen (1616/1617-1678) te zien. De tentoonstelling bevat bruiklenen uit binnen- en buitenlandse particuliere en museale collecties. Twee schuttersstukken zijn speciaal voor de tentoonstelling gerestaureerd. Voor het eerst is het oeuvre van Caesar van Everdingen in zijn geheel te zien en krijgt zijn herwaardering als belangrijk 17e-eeuws classicist een impuls. Het museum ontving voor het tentoonstellingsconcept de Turing Toekenning II.

Gedurende de tentoonstelling vinden er diverse activiteiten bij de tentoonstelling plaats. Van inlooprondleidingen, expertlezingen tot een kinderlezing over restaureren en een schilderworkshop over stofuitdrukking. Na 22 januari  2017 reist deze tentoonstelling door naar het Sinebrychoff Art Museum in Helsinki, onderdeel van de Finnish National Gallery.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen toe aan de tentoonstelling Vleiend Penseel – Caesar van Everdingen (1616/1617-1678).

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd