Stedelijk Museum Amsterdam & De La Warr Pavilion – Willem Sandberg

Willem Sandberg: from type to image installation shot at the De La Warr Pavilion, Gallery 1, photographed by Nigel Green Willem Sandberg: from type to image installation shot at the De La Warr Pavilion, Gallery 1, photographed by Nigel Green

De La Warr Pavilion in Bexhill On Sea toont van 30 april t/m 4 september Willem Sandberg: from type to image. Deze tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en Fraser Muggeridge, grafisch vormgever en curator bij de Fraser Muggeridge Studio in London.

Willem Sandberg (1897-1984) was directeur van het Stedelijk Museum, curator en grafisch ontwerper. Zijn werk is vertegenwoordigd in verschillende museale collecties, waaronder die van het Stedelijk Museum en het MoMA in New York. Er is internationaal veel aandacht voor design en de geschiedenis daarvan. Met dit onderzoek en deze tentoonstelling wordt de persoon Sandberg en zijn werk geplaatst in een nieuw historisch perspectief en wordt de internationale invloed van Sandberg destijds en nu geduid en zichtbaar gemaakt. Daarnaast biedt de tentoonstelling het Stedelijk Museum de mogelijkheid om het werk van Sandberg aan een nieuw publiek te presenteren en een belangrijk deel van Nederlands erfgoed tentoon te stellen in een ander land.

Het Mondriaan Fonds kende voor deze tentoonstelling een Bijdrage Internationale Samenwerkingsprojecten Erfgoedinstellingen toe.

website