Stedelijk Museum Amsterdam: Seth Price – Social Synthetic

Zaalopname Seth Price - Social Synthetic in Stedelijk Museum Amsterdam. Foto: Gert Jan van Rooij Zaalopname Seth Price - Social Synthetic in Stedelijk Museum Amsterdam. Foto: Gert Jan van Rooij

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert tot en met 3 september een solotentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Seth Price. De tentoonstelling bestaat uit meer dan 140 werken uit de periode 2000-2017 en geeft een uitgebreid beeld van zijn artistieke carrière. Te zien zijn onder meer sculpturen, installaties, 16mm-films, foto’s, tekeningen, schilderijen, video’s, kleding en textiel, webdesign, muziek, geluid en poëzie.

De tentoonstelling is de ‘comeback’ tentoonstelling van Price, die in 2013 zijn artistieke praktijk heeft neergelegd door zijn productie van nieuw werk te stoppen en tentoonstellingen te annuleren. In deze periode heeft hij zich gericht op zijn carrière als schrijver en zijn eerste fictieve autobiografische roman gepubliceerd. Price heeft zijn artistieke praktijk weer opgepakt, onder meer met de productie van nieuw werk voor de tentoonstelling. Bij de tentoonstelling is een randprogramma georganiseerd met onder andere rondleidingen, lezingen, een performance en educatieve video’s.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvestering Instellingen toe.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd