Stedelijk Museum Amsterdam – Walid Raad: Let’s be honest, the weather helped

Walid Raad, ‘Sweet talk commissions (Beirut 1994)’, 2018, video still. Courtesy the artist & Sfeir-Semler Gallery Hamburg / Beirut Walid Raad, ‘Sweet talk commissions (Beirut 1994)’, 2018, video still. Courtesy the artist & Sfeir-Semler Gallery Hamburg / Beirut

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert van 18 mei tot en met 13 oktober 2019 de eerste solotentoonstelling in Nederland van de Libanees-Amerikaanse kunstenaar Walid Raad. In de presentatie toont hij zijn scherpe, kritische, geëngageerde en vaak geestige visie op de complexiteit van de Libanese oorlogen (1975-1991) en op de recente ontwikkelingen in de kunstwereld van het Midden-Oosten. In elke zaal zullen nieuwe combinaties te zien zijn van werken uit de drie grote projecten waar Raad sinds de jaren ’80 aan werkt: The Atlas Group, Sweet Talk: Commissions (Beirut) en Scratching on Things I could Disavow, en omvat tevens nieuw werk. Daarnaast is op diverse data is in de tentoonstelling de performance Les Louvres and/or Kicking the Dead te zien.

De tentoonstelling is samengesteld door het Stedelijk Museum Amsterdam, in samenwerking met Moderna Museet, Stockholm. De tentoonstelling zal van 15 februari–10 mei 2020 in Moderna Museet te zien zijn.

Het Mondriaan Fonds kende een Projectinvesteringen Instellingen toe voor de realisatie van de tentoonstelling en een compensatie via het Experimenteerreglement Kunstenaarshonoraria voor het honorarium van Walid Raad.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd