Stedelijk Museum Breda – Bevochten Baronie

Feestvreugde in Breda na de bevrijding door de Polen, 11 november 1944. Fotograaf onbekend, ingekleurd door Coloriginals Feestvreugde in Breda na de bevrijding door de Polen, 11 november 1944. Fotograaf onbekend, ingekleurd door Coloriginals

In het Stedelijk Museum Breda is een tentoonstelling geopend op initiatief van Netwerk van Baroniemusea / Streeknetwerk Landstad De Baronie, getiteld Bevochten Baronie. In de expositie worden verschillende aspecten van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding in West-Brabant belicht.

Zeven musea uit de Baronie van Breda nemen deel aan de tentoonstelling: Oudheidkundig Streekmuseum Alphen, Generaal Maczek Museum (GMM), Historische Verzameling (KMA), Nederlands Drukkerij Museum, Princenhaags museum, Heemkundig Museum Paulus van Daesdonck en Mobilisatiemuseum ‘Weest op uw hoede’. Het is een voorproefje van wat er later dit jaar en volgend jaar in deze musea te zien is. De zeven musea zullen dit en volgend jaar elk op hun eigen manier aandacht besteden aan de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Deze tentoonstelling geeft het kader waarin hun verhalen zich afspelen.

Erfgoed Brabant ontving in 2017 een Bijdrage Samenwerking Musea voor een structurele samenwerking van verschillende musea in de Baronie van Breda om grotere zichtbaarheid van de historische collecties te realiseren. De tentoonstelling bij het Stedelijk Museum Breda is te zien van 18 april tot en met 2 juni 2019.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd