Stedelijk Museum – Magali Reus

Magali Reus, Parking (Retainer), 2014. Fibreglass, polyester resin, pigments, PVC, cotton, spray painted steel rod Magali Reus, Parking (Retainer), 2014. Fibreglass, polyester resin, pigments, PVC, cotton, spray painted steel rod

Van 10 september tot en met 27 november toont het Stedelijk Museum de eerste museale solotentoonstelling van Magali Reus. Zij won in 2015 de Prix de Rome Beeldende Kunst, de oudste prijs voor talentvolle kunstenaars in Nederland. Speciaal voor deze tentoonstelling maakt Reus nieuw werk. Het Mondriaan Fonds heeft bijgedragen met een Bijdrage Opdrachtgeverschap.

Het vreemde en wonderlijke in het werk van Magali Reus is dat het op het eerste gezicht heel gewone zaken uit ons dagelijks leven lijkt uit te beelden. Ze gebruikt herkenbare beelden – variërend van ijskasten en kook-benodigdheden tot klapstoeltjes en hangsloten – die aanvankelijk vertrouwdheid oproepen. Pas als je beter kijkt, komt de verscholen complexiteit in haar manier van werken naar boven: ze hanteert een haast obsessieve gelaagdheid of een herhaling van beeldelementen. Hierdoor verliezen de beelden hun gebruikswaarde en smelten ze tot een abstract geheel samen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd