Stedelijk Museum Schiedam – Geert Mul: Match Maker, 25 jaar Mediakunst

Geert_Mul_Shan-Sui_2013 Geert_Mul_Shan-Sui_2013

Van 5 november 2016 tot 12 februari 2017 presenteert het Stedelijk Museum Schiedam een overzichtstentoonstelling van mediakunstenaar Geert Mul. Het museum toont een selectie (interactieve) audiovisuele en fotografische installaties uit het oeuvre dat hij de afgelopen 25 jaar opbouwde.

Zoals een dichter met woorden poëzie schrijft, zo schept Mul visuele poëzie met beelden. Die haalt hij onder andere van internet. De afbeeldingen hebben voor Mul geen betekenis. Ze komen pas tot leven als er een compositie ontstaat. Dat maakt ordening en herordening tot zijn belangrijkste thema. Maar niet alleen voor hem; iedereen wordt voortdurend overspoeld met informatie en beelden. Daarmee raakt zijn werk aan herkenbare thema’s en ontwikkelingen.

Speciaal voor de tentoonstelling maakt Mul in Schiedam de lichtinstallatie Smart City Art Mystic met historische afbeeldingen van de stad. Vanaf het plein van het museum verspreidt het zich ruim honderd meter via de Hoogstraat en creëert hiermee een verbinding met de stad en zijn inwoners.

Het Mondriaan Fonds ondersteunt de tentoonstelling met een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen.

website