Stedelijk Museum Schiedam – Modest Fashion

Meriem Bouderbala, Ava Exuvae, 2019, Stedelijk Museum Schiedam Meriem Bouderbala, Ava Exuvae, 2019, Stedelijk Museum Schiedam

Het Stedelijk Museum Schiedam ontving een bijdrage voor de tentoonstelling Modest Fashion. Het museum wil met de expositie nieuwe culturele uitingen die zich in de samenleving ontwikkelen een podium geven.

Het fenomeen Modest Fashion is mede groot geworden door vrouwen die met een religieus motief hun lichaam bedekt willen houden, maar óók vrouwen zonder religieuze motivatie, bijvoorbeeld omdat zij de dominante mode als oncomfortabel ervaren. Modest Fashion is daarom op te vatten als een beweging die vrouwelijke bewustwording stimuleert en die zich sterk maakt voor vergaande diversiteit.

In de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Schiedam laat men een selectie zien van toonaangevende Modest Fashion mode-items, gecombineerd met werken van beeldend kunstenaars, (mode)ontwerpers, fotografen en filmmakers afkomstig uit Europa, Afrika, de Verenigde Staten en Azië.

De tentoonstelling is te zien van 21 september 2019 tot en met 9 februari 2020. Het randprogramma verbindt mensen met een verschillende culturele en religieuze achtergrond. Er zijn rondleidingen, lezingen, Modest Fashion Fairs, Modest Fashion Labs, een symposium en meer. De tentoonstelling kreeg een Projectinvestering Instellingen toegekend.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd