Stedelijk Museum Schiedam – OOGST

Anouk Kruithof, enclosed content chatting away in the colour invisibility (2009-ongoing) en my books, out and about 2016, installatie uit pagina's van 10 boeken (2006-2016). Fotografie: Pim Top Anouk Kruithof, enclosed content chatting away in the colour invisibility (2009-ongoing) en my books, out and about 2016, installatie uit pagina's van 10 boeken (2006-2016). Fotografie: Pim Top

Het Stedelijk Museum Schiedam viert het tienjarig jubileum van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs met een speciale tentoonstelling. Onder de titel OOGST is werk te zien van alle winnaars en publieksfavorieten van de afgelopen tien jaar. Aan de nieuwe editie van 2016 doen vijf genomineerden mee: Alexis Blake, Jan Hoek, Anouk Kruithof, Jay Tan en Evelyn Taocheng Wang. De winnaar ontvangt 10.000 euro, beschikbaar gesteld door het BNG Cultuurfonds. De tentoonstelling is tot en met 22 januari 2017 te bezoeken. Op zondag 11 december wordt de winnaar bekend gemaakt in het televisieprogramma Kunstuur.

Het museum ontving van het Mondriaan Fonds een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen omdat de groepstentoonstelling de reikwijdte van jonge kunstenaars in Nederland belicht. De presentatie van recent naast ouder werk biedt daarbij een interessant historisch kader. Daarnaast is het voor de betrokken jonge kunstenaars waardevol om op een laagdrempelige manier op nationaal niveau belicht te worden.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd