Stefanos Tsivopoulos – Archive Crisis, Shaking Up the Shelves of History

Stefanos Tsivopoulos, Archive Crisis, Shaking Up the Shelves of History, 2016. Stefanos Tsivopoulos, Archive Crisis, Shaking Up the Shelves of History, 2016.

Deze maand werd in de Manifesta Foundation Offices in Amsterdam de nieuwe publicatie Archive Crisis, Shaking Up the Shelves of History van kunstenaar Stefanos Tsivopoulos gepresenteerd. Deze publicatie is een visueel essay over media-archieven van het recente politieke verleden in Griekenland en is samengesteld uit ongepubliceerde archiefbeelden die gedurende lange tijd zijn verzameld door Tsivopoulos. De kunstenaar is geïnteresseerd in deze beelden als visuele bijproducten van een tumultueuze politieke tijd en presenteert ze als een reminder voor de crisis in het verleden en heden.

Het boek bevat daarnaast in opdracht geschreven essays van Dimitris Antoniou (universitair docent Helleense Studies Columbia University, New York), Hilde de Bruijn (curator Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen) en Alfredo Cramerotti (directeur MOSTYN, Wales). Deze teksten bieden academische reflectie en plaatsen de historische beelden in een brede hedendaagse context.

De publicatie is te bestellen via de uitgever Jap Sam Books.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd