Steirischer Herbst – Rana Hamadeh

Rana Hamadeh, Can You Pull In An Actor With a Fishhook Or Tie Down His Tongue With A Rope?, 2014

In Graz (Oostenrijk) is tot en met 23 november de tentoonstelling Forms of Distancing.
Representative Politics and the Politics of Representation te zien, met werk van vijftien internationale kunstenaars. Deze vindt plaats in het kader van Steierischer Herbst, het oudste en meest in aanzien staande kunstevenement in Centraal Europa dat jaarlijks plaatsvindt in Graz. De tentoonstelling haakt aan bij het onderwerp van het festival, ‘I prefer not to… share’, waarbij noties als betrokkenheid en afstandelijkheid onderzocht worden.

Het festival ontving voor de 2014 editie van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Presentatie Buitenland voor de presentatie en productie van nieuw werk van de Nederlands/Libanese kunstenaar Rana Hamadeh. Ook zal er een publicatie verschijnen die uitsluitend op haar nieuwe werk is gericht.

Andere deelnemende kunstenaars zijn: Lawrence Abu Hamdan, Jesse Ash, Maria Héléne Bertino & Alessandro Gagliardo, Patricia L Boyd, Robert Breer, Francis Cape, LaToya Ruby Frazier, Peter Friedl, Maryam Jafri, Runo Lagomarsino, Adrian Melis, Mai-Thu Perret, Pratchaya Phinthong, Carla Zaccagnini. De tentoonstelling werd gecureerd door Stefano Collicelli Cagol en Luigi Fassi.

tot stand gekomen met:

gerelateerd