Stichting IK – Bas Ketelaars

Bas Ketelaars, Distant Light, work in progress. Bas Ketelaars, Distant Light, work in progress.

Beeldend kunstenaar Bas Ketelaars ontving een Bijdrage Gastateliers voor een verblijf bij Stichting IK in Zeeland. Tijdens zijn werkperiode, van begin maart tot eind april, richtte hij zich op het maken van meer ‘open’ werk en een vrijere omgang met creëren. Ketelaars wilde de aanwezige ruimte meer bij zijn werk betrekken en zorgen voor een scherpere en vrijere manier waarop beeld en materialiteit samengaan. Met het onderzoek wilde hij zijn werk beter verbinden met het hier en nu. Al experimenterend trachtte hij daarnaast tot nieuwe inzichten te komen met betrekking tot het gebruik van technieken, vanuit het tekenen met grafiet naar andere materialen als tape, licht(projectie) en gips.

In Stichting IK is tot en met 28 mei zijn eindpresentatie DISTANT LIGHT te bezoeken. In de presentatie focust Ketelaars zich op tekeningen gebaseerd op projecties. In een proces van toenadering zoeken en afstand nemen, wisselt hij het technische af met het handmatige om zo tot beelden te komen waar verschillende systemen niet zozeer tegenover elkaar staan, maar samen het beeld produceren.
In samenspraak met zijn galeriste Antoinette Reuten van Reuten Galerie in Amsterdam, heeft Ketelaars daarnaast videowerk van zijn collega Frans Lent uitgekozen, dat in een paralleltentoonstelling in het Hoekpaviljoen te zien is.

website