Stichting Cimaké Foundation – Hommage aan Astrid H. Roemer

Astrid H. Roemer © Nicolaas Porter Astrid H. Roemer © Nicolaas Porter

Het project Hommage aan Astrid H. Roemer maakt deel uit van een drieluik over Caraïbisch-Nederlandse schrijvers die literair en politiek van betekenis zijn voor hun land van herkomst en hun land van aankomst, Nederland. De vorige projecten van Stichting Cimaké Foundation waren gewijd aan Edgar Cairo en Frank Martinus Arion.

Op 22 mei 2015 vond in het Compagnietheater in Amsterdam de literaire avond Was Getekend plaats. De Surinaams Nederlandse schrijfster Astrid H. Roemer (1947) trad na tien jaar van zelfverkozen anonimiteit voor het eerst weer in de openbaarheid en ging in gesprek met Arjan Peters over haar schrijversleven, haar oeuvre en vooral haar nieuwste werk.

Roemers gedichten uit de bundel NoordZeeBlues zijn speciaal voor deze avond op muziek gezet door Izaline Calister, Pablo Nahar en Sabrina Starke.

De Hommage aan Astrid Roemer is ondersteund met een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen en bestaat uit vier onderdelen:

  1. Literaire avond ‘Was Getekend’ 22 mei om 20.30 uurin het Compagnietheater te Amsterdam
  2. ‘Vrouwentribunaal’, 3 juli  in de rechtbank in Den Haag
  3. Tentoonstelling ‘Roemers Drieling’18 juni CBK Amsterdam Oost en een locatie in Den Haag
  4. Documentaire Astrid H. Roemer  ‘De wereld heeft gezicht verloren’, 7 dec. OBA- AMSTERDAM 20.00uur en 17 maart 2016 in OBA Reigersbos in Amsterdam.
website

tot stand gekomen met:

gerelateerd