Stichting Fabrikaat – Frank Havermans

Frank Havermans, Paviljoen KAPKAR / SF-P7S, 2016. Foto: Fabrikaat. Frank Havermans, Paviljoen KAPKAR / SF-P7S, 2016. Foto: Fabrikaat.

Het Mondriaan Fonds kende een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe aan Stichting Fabrikaat uit Nijmegen voor een opdracht aan Frank Havermans voor de realisatie van het paviljoen KAPKAR / SF-P7S.

Het paviljoen speelt een belangrijke rol in het openluchtfestival BouwLab dat t/m 23 september plaatsvindt rond de nieuwe Nevengeul van de Waal in Nijmegen. Het festival wordt georganiseerd door Fabrikaat in samenwerking met Architectuurcentrum Nijmegen. Doel is de veranderende omgang met bouwen en wonen in onze samenleving te belichten, in het bijzonder de Do It Yourself-ontwikkelingen. Het paviljoen vormt daar een inspirerend voorbeeld voor en is tegelijkertijd facilitair voor bijeenkomsten als lezingen en workshops. Havermans ontwierp een verplaatsbaar paviljoen dat bestaande industriële bouwelementen combineert met zelf ontworpen onderdelen en originele elementen uit de oorspronkelijke omgeving, zoals onderdelen van een gesloopte achttiende-eeuwse boerderij. Na BouwLab Nijmegen zal het paviljoen een plek krijgen in GR#D: een placemaking project van Fabrikaat dat gerealiseerd zal worden in de kersenboomgaard in Lent.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd