Stichting Fundament – Disruption – Remapping Nature

Sven Fritz, Cresta, 2017. Sven Fritz, Cresta, 2017.

Disruption – Remapping Nature toont nieuwe werken van tien Europese kunstenaars, die natuur ieder op geheel eigen wijze centraal stellen. De werken laten ieder hun licht schijnen op de wijze waarop de mens de natuur waarneemt, definieert en er mee omgaat. De expositie sluit aan bij hedendaagse bespiegelingen over het begrip natuur vanuit de kunst, maar gaat een stap verder doordat kunstenaars hun nieuwe werken presenteren in de “natuurlijke” omgeving van een park. Waar houdt natuur op en begint cultuur?

De tentoonstelling vindt plaats  van 24 juni t/m 24 september 2017 in park De Oude Warande in Tilburg. Dit park werd tussen 1712 en 1715 aangelegd in opdracht van de Duitse prins Wilhelm von Hessen-Kassel, die toen heer van heerlijkheid Tilburg en Goirle was. Hij liet het lustbos aanleggen volgens de Barokke tuinmode. Door zijn strakke lijnenspel van paden heeft het bos het karakter van een doolhof. Vanaf 2017 vinden er jaarlijks tentoonstellingen plaats in De Oude Warande.

De deelnemende kunstenaars zijn: Lionel Estève (FR), Sven Fritz (NL), Paul Geelen (NL), Jasper Griepink (NL), Henrik Håkansson (SU), Antti Laitinen (FI), Zeger Reyers (NL), Martin Schwenk (DE), Egied Simons (NL), Maarten Vanden Eynde (BE).

Het Mondriaan Fonds steunt organisator Stichting Fundament, een presentatie- en productie-instelling gericht op kunst in de openbare ruimte in park De Oude Warande in Tilburg, met een Bijdrage Meerjarenprogramma’s Presentatie-instellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd