Stichting Fundament: Luster – Clay in Sculpture Today

Marien Schouten, Green Room/ Vault, 2016, onderdeel van Luster - Clay in Sculpture Today. Marien Schouten, Green Room/ Vault, 2016, onderdeel van Luster - Clay in Sculpture Today.

In het sterrenbos De Oude Warende in Tilburg is tot en met 30 oktober de thematische tentoonstelling Luster – Clay in Scupture te zien, georganiseerd door Stichting Fundament. In het bos zijn hedendaagse sculpturale werken in klei en keramiek te zien, waaronder werken die speciaal voor de tentoonstelling werden gemaakt. De deelnemende kunstenaars zijn: Dewar & Gicquel, Alexandra Engelfriet, Guido Geelen, Cameron Jamie, Markus Karstieß, Marien Schouten, Johan Tahon, Gert & Uwe Tobias, Anne Wenzel en Jesse Wine. Deze kunstenaars werken al langere tijd met klei en het medium vormt een belangrijk deel van hun oeuvre.

Luster – Clay in Sculpture Today sluit aan bij deze hernieuwde belangstelling voor klei en keramiek, maar tracht daarnaast werk in deze materialen dichter bij hun oorsprong te brengen. Door het werk in de openbare ruimte te presenteren wordt een verband gelegd met de ontstaansgeschiedenis van keramische kunst, die voortkomt uit de gevelbekleding in de nieuwe architectuur van het einde van de 19e eeuw. Anderzijds worden de werken verbonden met de aarde, waar hun materialiteit aan onttrokken is, door ze te presenteren in een natuurlijke context.

Het Mondriaan Fonds kende voor de tentoonstelling een Projectinvestering Erfgoed- en Beeldende Kunstinstellingen toe.

De tentoonstelling is opgenomen in een uitzending van het culturele reisprogramma RTL4 Mijn Stad over Tilburg, die wordt uitgezonden om zondag 23 oktober om 09.00 uur (herhaling 7 januari om 17.00u). Het Mondriaan Fonds draagt bij aan het televisieprogramma in de vorm van korte items over een activiteit of project dat gerelateerd is aan een van zijn bijdragemogelijkheden. Het is een goede gelegenheid om kunst en erfgoed zichtbaar te maken onder een brede doelgroep.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd