Stichting Henkes – Henkes op Curaçao

© Dolf Henkes, muurschildering Dijkzigtziekenhuis, 1962 collectie RCE © Dolf Henkes, muurschildering Dijkzigtziekenhuis, 1962 collectie RCE

Stichting Henkes ontving een Projectinvestering Instellingen voor Henkes op Curaçao, een serie tentoonstellingen verdeeld over drie presentatie-instellingen op Curaçao. De tentoonstellingen vinden gelijktijdig plaats in het Curaçaosch Museum, het IBB (Instituto Buena Bista) en het Maritiem Museum Curaçao. Het project loopt van 25 september 2018 tot en met 12 januari 2019.

Het Curaçaosch Museum maakt een tentoonstelling waarin de eigen collectie wordt aangevuld met bruiklenen uit Curaçaose en Nederlandse verzamelingen. Verder toont het museum archiefmateriaal zoals foto’s, brieven en krantenartikelen. Curatoren zijn Jennifer Smit, Verele Ghering en Julie Hengeveld. IBB laat een selectie uit het oeuvre van Henkes zien met behulp van bruiklenen uit voornamelijk Nederlandse collecties en toont werk van studenten van IBB die zich door Henkes lieten inspireren. Curatoren zijn David Bade en Tirzo Martha. Het Maritiem Museum Curaçao presenteert werken van Henkes die geworteld zijn in de scheepvaart, de zee en de kust. Curator is Thamara Moreno-Vervuurt. Te zien zijn meer dan dertig schilderijen van Henkes, uit de collecties van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Museum Boijmans van Beuningen en diverse particulieren.

De publicatie bij het project verbindt de drie tentoonstellingen en gaat over leven en werk van Henkes met betrekking tot Curaçao. Fundashon Plataforma Kultural organiseert een omvangrijk educatieprogramma rond Henkes op Curaçao voor scholieren op Bonaire en Curaçao.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd