Stichting IJsselbiënnale – IJsselbiënnale 2017

Stichting IJsselbiënnale ontving een Projectinvestering Instellingen voor de eerste editie van de IJsselbiënnale, die plaatsvindt van 14 juni t/m 24 september 2017. De IJsselbiënnale is een nieuw tweejaarlijks terugkerende internationale tentoonstelling van beeldende kunst in de openbare ruimte van de IJsselvallei tussen Kampen en Doesburg: een kunstroute van 100 km. De kunstwerken bevinden zich op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden.

Deelnemende kunstenaars zoomen in op de (cultuurhistorische) identiteit van de locatie, ze brengen een ode aan het landschap en maken de grootschalige actuele landschappelijke ontwikkelingen in de regio zichtbaar en inzichtelijk. Deze editie zijn er 26 kunstwerken te zien, waarin kunstenaars hun visie tonen van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario’s. Site-specific kunstwerken in de route werden speciaal voor het project ontwikkeld.

Naast de buitententoonstelling bestaat het project uit een cultureel verbindingsprogramma met tentoonstellingen in musea en beeldentuinen in het gebied. Ook is er een educatietraject ontwikkeld om jongeren bij het project te betrekken.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd