Stichting Kunst in het Stationsgebied – Public Works

Performance van Sander Breure en Witte van Hulzen. Performance: How can we know the dancer from the dance? Stationshal Utrecht. Performance van Sander Breure en Witte van Hulzen. Performance: How can we know the dancer from the dance? Stationshal Utrecht.

In het stationsgebied van Utrecht zijn van begin mei tot en met begin november 2016 verschillende kunstwerken te zien als onderdeel van het project Public Works. Stichting Kunst in het Stationsgebied nodigde drie kunstenaars en drie kunstenaarsduo’s uit zich voor langere tijd aan het stationsgebied te verbinden. Deze kunstenaars presenteren nieuw werken die inspelen op de dynamiek en het publiek dat zich in en rond Hoog Catharijne en Utrecht CS bevindt. Het project focust zich op de mensen die zich in het gebied verplaatsen, er wonen en werken. De kunstwerken staan letterlijk in een stroom van passanten. Met Public Works wil de organisatie een volgende stap zetten in de zoektocht naar de rol en impact van kunst in de openbare ruimte en naar andere manieren van het presenteren na onder meer in 2013 Call of the Mall te hebben georganiseerd.

De deelnemende kunstenaars(duo’s) zijn Marcus Coates, Sander Breure & Witte van Hulzen, PolyLester (Gabriel Lester & Martine Vledder), Constant Dullaart, Berend Strik i.s.m. Aziz Bekkaoui, en HeHe (Helen Evans & Heiko Hansen).

Het Mondriaan Fonds droeg bij aan de productie van het nieuwe werk van de kunstenaars met een Bijdrage Opdrachtgeverschap.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd