Stichting Modekern & Museum Arnhem – RAVAGE

Campagnebeeld Ravage Spelenderwijs modekunstdesign. Foto: Erwin Olaf Campagnebeeld Ravage Spelenderwijs modekunstdesign. Foto: Erwin Olaf

In Museum Arnhem is van 27 mei t/m 29 oktober een overzichtstentoonstelling van het werk van kunstenaarsduo RAVAGE te zien. Het duo bestaat uit Clemens Rameckers en Arnold van Geuns, die ruim veertig jaar samen ontwerpen, van mannenmode tot serviezen, interieurs en behang. Hun naam is wellicht niet direct bekend bij het grote publiek, maar hun werk is dat wel, onder meer vanwege hun ontwerpen voor uniformen voor de PTT en de NS. Daarnaast maakt RAVAGE ook autonoom werk en werken daarmee op het snijvlak van kunst, vormgeving en mode.

De tentoonstelling werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met RAVAGE zelf en is erop gericht het werk van het duo te laten beleven, begrijpen en verdieping te bieden. De presentatie is onderdeel van een reeks tentoonstellingen – zoals die over Piet Paris, Spijkers en Spijkers en ‘Alles behalve kleren’ over Nederlandse Modetijdschriften en Modefotografie – die Museum Arnhem maakt in samenwerking met Stichting Modekern. Verder werd samengewerkt met onder meer Het Gelders Archief en ArtEZ (waarvan het duo in 1972 afstudeerde). Deze samenwerking resulteert in onderzoek, archivering, ontzamelen en ontsluiting van belangrijke modecollecties, zoals deze van het ontwerpersduo RAVAGE. De tentoonstelling is zo niet alleen een multidisciplinair overzicht van veertig jaar werk, maar benadrukt ook het belang van dit Nederlands mode-erfgoed.

Het Mondriaan Fonds droeg bij met een Projectinvestering Instellingen.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd