Stichting Tastbaar Verleden – Rethinking HOME

Nieuw Dakota - Rethinking Home Nieuw Dakota - Rethinking Home

Tot en met 9 oktober is in Nieuw Dakota in Amsterdam de tentoonstelling Rethinking HOME te zien.
Vijf Indonesische en zes Nederlandse kunstenaars tonen nieuw werk na een verblijf in elkaars land. De kunstenaars onderzochten de betekenis van het thema HOME. Waar hoor je thuis? Wanneer voel je je thuis als je niet thuis bent? Wat betekent thuis voor je? Deze vragen staan centraal in de tentoonstelling Rethinking HOME.

Deelnemende kunstenaars: Ade Darmawan, FX Harsono, Agung Kurniawan, Prilla Tania en Tintin Wulia (Indonesië), Tiong Ang, Kevin van Braak, Kaleb de Groot/Iben Trino-Molenkamp, Naro Snackey en Jennifer Tee (Nederland). Curatoren: Agung Hujatnikajennong (Indonesië) en Christine van den Bergh (Nederland).

Voor het nieuwe werk dat Tiong Ang, Kevin van Braak, Kaleb de Groot/Iben Trino-Molenkamp, Naro Snackey en Jennifer Tee voor de tentoonstelling maakten, kende het Mondriaan Fonds een Bijdrage Opdrachtgeverschap toe.

Koneksi-Connectie is een manifestatie van de Stichting Tastbaar Verleden bij Bradwolff Projects en Nieuw Dakota in Amsterdam en bij Kantor Pos in Jakarta. Het project besteedt aandacht aan het gedeeld verleden en de capitulatie van Japan in 1945.

website

tot stand gekomen met:

gerelateerd